Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 juni 2009

Ingezonden brief van Jan Smit

Jan Smit heeft een ingezonden brief gestuurd naar het Brabants Dagblad. Hierin reageert hij op de bespreking van de Voorjaarsnota. En Jans commentaar liegt er niet om.

Het debat over de Voorjaarsnota is één van de belangrijkste politieke discussies die de gemeenteraad voert. Hier wordt de toon gezet voor het beleid dat in 2010 wordt gevoerd. En voor de werkgelegenheid wordt 2010 een dramatisch jaar.  

Het huidige Bossche politieke establishment blijft je verbazen. In heel Nederland begint het door te dringen dat we aan de vooravond staan van een sociaal drama. De werkloosheid stijgt het komende jaar in een ongekend tempo. Maar die harde realiteit gaat aan de Bossche raad voorbij. 
Als de verwachtingen van het CPB uitkomen, zitten straks 6.500 Bosschenaren werkloos thuis op de bank. Bij de gemeenteraad en het college krijgt dit drama veel te weinig aandacht. Tot dusver zijn er over de economische crisis alleen mooie notities geschreven. Het college heeft aangekondigd dat er voor de zomer weer een nieuwe notitie bijkomt. Dat is te weinig en te traag. Schoolverlaters komen binnenkort de arbeidsmarkt op. Die hebben niets aan notities en politieke discussies. De tijd van politiek dromen is voorbij, er is werk aan de winkel! 

Jan Smit
Lijsttrekker D66
18 juni 2009