Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 10 november 2017

D66: Gratis bewaakte fietsenstalling Rosmalen

Het nieuwe centrum in Rosmalen is volop in aanbouw en daardoor heeft Rosmalen in 2018 eindelijk een volwaardig centrum. In dit centrum ontbreekt een gratis bewaakte fietsenstalling, zoals er in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch meerdere zijn. Dit geldt ook voor het station Rosmalen. D66 wil dat daar verandering in komt en wil onder meer een gratis bewaakte fietsenstalling in Rosmalen. 

In de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch zijn de gratis bewaakte fietsenstallingen al jaren een groot succes. Nu het centrum van Rosmalen fors wordt uitgebreid, vindt D66 het ook tijd voor goede fietsvoorzieningen in Rosmalen. “De gratis bewaakte fietsenstallingen in de Kerkstraat, De Wolvenhoek en het Burgemeester Loefplein zijn een groot succes. Het motto van de gemeente ’s-Hertogenbosch is ‘Lekker Fietsen’. Laten we als gemeente dan ook in het nieuwe grote centrum van Rosmalen deze fietsparkeervoorziening aanleggen. Dan wordt het er voor de fietsende centrumbezoekers alleen maar beter op!”, aldus raadslid René van den Kerkhof.

Naast een uitbreiding van de fietsenstalling in het centrum wil D66 dat de fietsenstallingsplekken bij het station Rosmalen worden uitgebreid. “Steeds vaker blijkt dat het aantal fietsparkeerplaatsen bij het station Rosmalen niet voldoende is en fietsende treinreizigers het niet altijd lukt om een plekje te vinden. Ook ontbreekt het aan oplaadplekken voor de elektrische fiets bij het station. Vandaar dat D66 wil dat de gemeente het gesprek hierover aan gaat met NS om snel tot een oplossing te komen.”

D66 dient bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad op dinsdag 14 november a.s. daarom een motie in waarin het college wordt opgeroepen om de mogelijkheden te onderzoeken om een gratis bewaakte fietsenstalling in het centrum van Rosmalen te realiseren en waarin wordt opgeroepen om spoedig met NS in overleg te treden over uitbreiding van de fietsenstallingsplekken.