Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 25 mei 2018

D66 wil extra stop transferiumbus bij Paleiskwartier

De parkeerdruk in het Paleiskwartier neemt toe. Op een doordeweekse dag is het voor bewoners, studenten, werkenden én bezoekers lastig om een vrije parkeerplek te vinden. Tegelijkertijd is vorige maand op 1,5 kilometer van het Paleiskwartier het groenste transferium van Nederland geopend, met 1100 parkeerplaatsen. D66 wil nabij het Paleiskwartier daarom een extra stop van de bus die dagelijks gebruikers van het transferium naar de binnenstad vervoert.

Het groenste transferium van Nederland aan de Deutersestraat is recent geopend. Bussen die de dagelijkse gebruikers van dit nieuwe transferium naar de binnenstad brengen, passeren iedere keer het Paleiskwartier, zonder een stop te maken in dit deel van de ‘brede binnenstad’. Deze buslijn 60 stopt dan weer wel op het Wilhelminaplein, Achter de Boogaard en in de Vughterstraat.

D66 vindt dit een gemiste kans. “Een stop van de transferiumbus in het Paleiskwartier zou een win-win situatie kunnen opleveren. Het transferium zou een alternatieve parkeerplek voor bewoners, studenten en werkenden kunnen zijn. Daarnaast biedt het ook de gelegenheid voor bezoekers om al uit te stappen in dit deel van de brede binnenstad. Met de komst van een bioscoop en horeca neemt de parkeerdruk in het Paleiskwartier steeds meer toe. Met een extra busstop, als relatief eenvoudige oplossing, kan deze toenemende parkeerdruk in het Paleiskwartier worden aangepakt” aldus raadslid René van den Kerkhof.

Wijkbelangen Paleiskwartier opperde eerder al om een nieuwe bushalte aan te leggen bij de kruising Onderwijsboulevard-Vlijmenseweg. D66 is ook voorstander van een nieuwe busstop en vraagt het gemeentebestuur nu om een extra bushalte nabij het Paleiskwartier aan te leggen.