Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 28 mei 2018

Bestuursakkoord: #073 #samen #duurzaam #vernieuwend

Onder grote belangstelling is op maandag 28 mei jl. het nieuwe bestuursakkoord 2018-2022 gepresenteerd in LAB073 in Orthen. De onderhandelaars van VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang presenteerden aldaar de plannen uit het akkoord. In het akkoord staat niet één rode draad, maar staan drie groene draden centraal: ‘samen’, ‘duurzaam’ en ‘vernieuwend’.

De wethouder in spé Mike van der Geld is trots op het progressieve akkoord: “Ik ben ontzettend trots op het resultaat dat we samen hebben bereikt. De doelstellingen zoals we die geformuleerd hebben zijn ambitieus, maar realistisch. Met de portefeuille Duurzaamheid, leefomgeving en cultuur kan ik in het college belangrijke D66 thema’s van de afgelopen jaren doorzetten.

Het bestuursakkoord kan rekenen op herkenbare D66 punten: forse investeringen in onderwijs(innovatie), meer dan 10 miljoen aan groene investeringen, focus op positieve gezondheid en vitaliteit van bewoners, investeringen in kunst en cultuur en een autoluwe binnenstad & schone lucht staan centraal.

Nog nooit is er een gemeentebestuur in ’s-Hertogenbosch geweest dat zo ambitieus inzet op een schone en duurzame toekomst. Alle partijen onderschrijven dat vele extra maatregelen en investeringen vanuit de gemeente en samenleving noodzakelijk zijn voor schone lucht. De afspraken in het bestuursakkoord ademen een progressieve en sociaal-liberale koers, waar D66 trots op kan zijn. Partijen onderstrepen dat ‘durven falen’ de sleutel is tot succesvol innoveren en aanvaarden de risico’s daarvan. Ik ben trots op die vernieuwende manier van denken en de ambities uit het akkoord die we samen met onze inwoners, ondernemers en instanties gaan verwezenlijken!” aldus beoogd fractievoorzitter René van den Kerkhof.

Lees het hele bestuursakkoord 2018-2022 hier.