Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 20 februari 2019

‘s-Hertogenbosch blijft Regenboogstad

De gemeente blijft zich inzetten als Regenboogstad. Het college van B&W heeft recent het nieuwe Regenboogprogramma 2019-2022 vastgesteld met daarin de prioriteiten van de komende jaren. De gemeente blijft zich daarmee inzetten voor de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT).

Wethouder van o.a. diversiteit Mike van der Geld: “In onze gemeente moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Daar hoort bij dat je je veilig voelt en geaccepteerd voelt. Het is goed dat we daar de komende jaren aandacht voor hebben bij bijvoorbeeld sportverenigingen, scholen en onze eigen dienstverlening.”

“Een gastvrije gemeente ben je voor iedereen. Ik ben er trots op dat ’s-Hertogenbosch zich als Regenboogstad expliciet inzet voor acceptatie en veiligheid, want iedereen mag zich vrij voelen om de liefde te vieren!” aldus commissielid diversiteit Veerle van Doorn.