Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 25 februari 2019

Energieneutraal Bedrijvencentrum Grasso

Komende woensdag stelt de gemeenteraad kredieten beschikbaar voor zowel de verbouwing van het voormalige Grasso-pand aan de Parallelweg als voor de verbouwing van het pand van de JAM-fabriek 2.0 aan de Helftheuvelweg. Beide panden kennen hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijvencentrum Grasso gaat zelfs voor energieneutraal. D66 is dan ook enthousiast over de plannen voor deze plekken voor startende ondernemers in de ICT en Agrifood en bracht op 22 februari zelf ook een bezoek aan het Grasso-complex.

Dicht gelegen bij het station, in het nog verder te ontwikkelen deel van de Spoorzone, wordt het karakteristieke Grasso-pand met omliggende panden, verbouwd tot energieneutrale kantoorruimte voor ICT ondernemers. En een energieneutraal gebouw vraagt natuurlijk ook om energiebewuste huurders. Informeren en inspireren is daarbij het credo” aldus raadslid Inge Visschedijk.

Het plan is om over het terrein een doorgang te creëren van het NS-station naar woonwijk Boschveld en het Congrescentrum 1931. Horeca en een uitnodigende looproute moeten het terrein niet alleen aantrekkelijk maken voor degenen die er werken maar ook voor omwonenden. “Een ‘boost’ voor de buurt” aldus Visschedijk. “De verbouwing van de Grasso en het aanpakken van de directe omgeving kan wat D66 betreft niet snel genoeg gaan. We zijn namelijk niet de enige stad die ICT-bedrijvigheid aan zich wil binden.

De D66 fractie en enkele actieve D66-leden zijn in ieder geval na een geslaagd werkbezoek op de locatie bijzonder enthousiast over de voorgestelde ontwikkelingen in dit deel van de Spoorzone. Een plek vol historie en met volop kansen voor ondernemerschap, onderwijs en ontmoeting!


De D66-fractie en enkele leden op werkbezoek bij de Grasso afgelopen 22 februari