Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 15 maart 2019

Werf actief voor circulaire bedrijven

D66 wil dat de gemeente zich actiever inzet om circulair ondernemen in ’s-Hertogenbosch te stimuleren. De partij ziet nu concrete kansen om een circulair bedrijf gespecialiseerd in het recyclen van kunstgras naar ‘s-Hertogenbosch te halen en vraagt het gemeentebestuur om hier actieve acquisitie op te voeren.

D66 wil dat de gemeente haar economisch acquisitiebeleid meer richt op duurzame bedrijven in de circulaire economie. Het doel hiervan is om hergebruik van producten en materialen te faciliteren. Een circulair bedrijf gespecialiseerd in het recyclen van kunstgrasvelden voert momenteel gesprekken met gemeenten in Midden-Brabant. Een dergelijk bedrijf past ook goed bij de duurzame ambities van ’s-Hertogenbosch. Het is een kans om de Bossche economie te verduurzamen, werkgelegenheid te creëren en het probleem van de groeiende kunstgrasstapels op te lossen. D66 vraagt het college van burgemeester en wethouders daarom wat de gemeente momenteel doet om circulaire bedrijven naar ’s-Hertogenbosch te halen en of de gemeente actief aan de slag gaat om een dergelijk circulair bedrijf in ’s-Hertogenbosch te vestigen.

“Er ligt een uitdaging om de stapels kunstgras van nu en in de toekomst te recyclen en het materiaal weer nuttig te (her)gebruiken. Er is nu een kans om een bedrijf dat op de juiste wijze kunstgrasvelden recyclet naar onze gemeente te halen. Die kans moet benut worden. Laten we daar als gemeente voor gaan!”, aldus raadslid Inge Visschedijk.

Klik hier voor de schriftelijke vragen.