Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 16 mei 2019

Europese verkiezingen

Op 23 mei gaan we naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen. Maar waarom is dat belangrijk (ook voor ‘s-Hertogenbosch)? En wat is het standpunt van D66? 

Europa biedt vele kansen en mogelijkheden voor onze stad en dorpen.

Een mooi voorbeeld is de Paleisbrug. In 2015 mede met Europees geld tot stand gekomen en nu een onmisbare verbinding tussen de historische binnenstad en de nieuwe brede binnenstad!

Ook zien we de investeringen van Europa terug in projecten om de binnenstad schoon te bevoorraden, in natuurontwikkeling en het herstel van onze vestingwerken. En juist achter die gerestaureerde vestingmuren verschuilt onze stad zich nog te veel.

D66 wil dat ’s-Hertogenbosch meer buiten de vestingmuren kijkt en handelt! De wereld om ons heen staat niet stil. De Europese Unie biedt vele mogelijkheden waarvan de gemeente nog te weinig gebruik maakt. D66 wil dat ’s-Hertogenbosch zich beter profileert als Europese stad. Als Europese proeftuin voor de verduurzaming van de landbouw en duurzame mobiliteit. Daarbij moeten we nieuwe samenwerkingen met Europese steden aangaan! Om van elkaar te leren en de economische kansen te benutten.

Voor een sterk ’s-Hertogenbosch hebben we niet minder, maar juist meer Europa nodig.

Kies voor Europa. Stem 23 mei D66.

Europese verkiezingen