Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 1 juli 2019

Leuk en leerzaam eerste regiocongres D66 Noordoost-Brabant

Op zaterdag 29 juni 2019 vond het regiocongres plaats in de Willem Twee in ‘s-Hertogenbosch. Een dag vol inspiratie met tien D66-afdelingen uit de regio Noordoost-Brabant. Deze eerste editie stond in het teken van ontmoeten, samenwerking, leerzame workshops en enthousiaste bijdragen van onder meer Anne-Marie Spierings, Rens Raemakers en Rob Jetten.

We trapten af met de algemene afdelingsvergadering (AAV) van D66 ’s-Hertogenbosch. In de AAV stelden we de jaarrekening 2018 vast, konden de leden vragen stellen aan wethouder Mike van der Geld, fractievoorzitter René van den Kerkhof en voorzitter Thijs van Rens. Ook stond de invulling van twee vacatures centraal. We stemden voor Tim Diemel als voorzitter en voor Thijs van Rens als politiek secretaris. Na de AAV opende Anne-Marie Spierings het regiocongres. Zij reikte de Jet de Bussy-penning uit aan Hans van Veen voor zijn tomeloze inzet voor D66. Dik en dik verdiend! Na een inspirerende bijdrage van Rob Jetten startten we met het inhoudelijke programma. Uit zes workshops konden de deelnemers twee workshops kiezen. Zo deelden we ervaringen over het concretiseren van de energietransitie in de regio, gingen de deelnemers met elkaar het gesprek aan over de sociaalliberale visie op regionale samenwerking in Noordoost-Brabant en vertaalden we de vijf richtingwijzers van D66 naar lokaal niveau. Anderen oefenden hun debatskills, kregen een interactieve uitleg over de (gevolgen van de) Omgevingswet of luisterden geboeid naar Rens Raemakers, die ons meenam in de vragen, uitdagingen en opgaven met betrekking tot jeugdhulp. We sloten de dag af met een borrel en genoten van de 2-0-overwinning van de Oranje-leeuwinnen. Deze eerste editie smaakt naar meer. Wordt zeker vervolgd dus!

Klik hier voor een impressie van het regiocongres.