Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 oktober 2019

Voorlezen op de Dag van de Duurzaamheid

Donderdag 10 oktober was het Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag organiseerde de gemeente samen met partners Push the Button. Een dag vol duurzame activiteiten en nieuwe ideeën door en voor Den Bosch. Bij bedrijven, scholen, vakbeurzen en poppodia stonden we stil bij de vraag hoe Den Bosch de heerlijke stad blijft om in te wonen. Een stad die bestand is tegen hitte en droogte. Een stad waar nauwelijks meer afval is en energie duurzaam wordt opgewekt.

Wethouder Mike van der Geld en verschillende D66-raadsleden lazen dit jaar voor op basisscholen. Dit jaar was het thema de Kinder Global Goals. In het speciaal geschreven verhaal ‘Sem en Saar geven positieve energie’ wordt het begrip duurzaamheid uitgelegd aan de hand van de zeven Kinder Global Goals. En het bleef niet bij voorlezen. Het verhaal bood aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over de Kinder Global Goals en duurzaamheid. En dat leverde mooie gesprekken op over duurzaamheid, het klimaat en de toekomst. Met deze voorleesactie stimuleren we het onderwijs om meer aandacht te besteden aan het thema duurzaamheid.