Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 25 oktober 2019

Ontwikkelingen Zuid-Willemspark

Het kanaal wordt een park: het Zuid-Willemspark, een park dat de binnenstad met het buitengebied verbindt, van het Máximakanaal tot aan de Maas. En er gebeurt een hoop moois!

  • Aan de Van Veldekekade wil de gemeente een plek voor woonboten maken mét een stukje van het Zuid-Willemspark. Benieuwd naar het ontwerp? Op 14 november is er van 18.30 uur tot 20.30 uur een inloopavond in het Groot Tuighuis aan de Bethaniestraat 4.
  • Het experiment Het Inclusieve Park wordt verlengd, mede om door inwoners aangedragen verbeterpunten te testen. Het experiment laat zien wat er voor nodig is om het park voor iedereen toegankelijk en prettig te maken. Tot 20 november kun je het Inclusieve Park nog bezoeken, mits het waterpeil in de tussentijd niet flink stijgt.
  • Op twee plekken kruist het Zuid-Willemspark de Linie 1629. Deze Linie werd tijdens de Tachtigjare Oorlog aangelegd en vertelt ruim 350 jaar Brabantse militaire historie. Ter hoogte van het Kruithuis en ook bij de Van Veldekekade worden twee opstappunten gemaakt voor een vaartocht, trappen naar de waterkant en aanmeersteigers. Met een investeringssubsidie van de provincie Noord-Brabant kan de gemeente beide opstappunten realiseren. De voorbereidingen voor de aanleg van de steiger bij het Kruithuis starten dit jaar. De planning is dat de steiger en de tribune er in de zomer van volgend jaar liggen.

Tip: op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.