Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 2 november 2019

Grootste zonnedak van ‘s-Hertogenbosch geopend

Op woensdag 30 oktober opende wethouder Mike van der Geld op de brouwerij van Heineken ’s-Hertogenbosch het grootste zonnedak van ’s-Hertogenbosch.

Op de daken van Heineken liggen nu ruim 16.000 panelen en dit levert duurzame energie dat gelijk staat aan ruim 11% van de vraag naar stroom door Heineken. En die vraag staat dan weer gelijk aan het elektriciteitsverbruik van ruim 1.500 huishoudens.

Wethouder Mike van der Geld: “Een heel mooie prestatie van Heineken, dat over de hele wereld bezig is met een serieuze duurzaamheidsstrategie. Goed om te zien dat wij als gemeente nu van de eerste plaats gestoten zijn door Heineken wat betreft het aandeel zonnepanelen op onze daken. Ik hoop dat er snel meer bedrijven volgen. Binnen de Bossche Energiecoalitie werken we hier hard aan.”