Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 17 december 2019

Terugblik discussieavond onderwijs

Fleur Geenen in actie

4 december was er een discussieavond over het onderwijs. Een mooie avond met veel ruimte voor gesprek en debat met de dertig geïnteresseerde aanwezigen.

De Jonge Democraten en D66 ‘s-Hertogenbosch hadden de sterke behoefte om elkaar te ontmoeten in het kader van actuele onderwijskwesties. Tweede Kamerlid Jan Paternotte wilde graag in gesprek gaan met ons. Onder meer het leenstelsel en de kwaliteit van hoger onderwijs, onderwijsinvesteringen en het lerarentekort stonden centraal. Vanuit deze onderwijsthema’s zou Jan context geven vanuit landelijk beleid, waarna we met elkaar zouden discussiëren en het goede gesprek voeren over de visie van de partij. Vanwege een lang debat in Den Haag, kon Jan helaas niet naar onze stad reizen. Desondanks hebben Annelies Becker (voorzitter Jonge Democraten) en Fleur Geenen (bestuur D66 ‘s-Hertogenbosch) een mooie en betekenisvolle avond kunnen verzorgen. Jan was er een deel van de avond bij via Skype. Er was veel ruimte voor gesprek en debat met de dertig geïnteresseerde aanwezigen. Een mooie mix van achtergronden en onderwijservaringen. Onze politiek secretaris Thijs van Rens heeft een wrap up met de opbrengsten naar Jan gestuurd. Met daarin wensen over een lokale visie op het lerarentekort, meer aandacht voor mbo’ers en spreken over studentsucces in plaats van studiesucces. We kijken terug op een geslaagde avond. Dank aan de Bar le Duc voor het beschikbaar stellen van de locatie!