Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 23 december 2019

Terugblik op 2019: een jaar met meerdere gezichten

Fractievoorzitter René van den Kerkhof blikt bij DTV terug op 2019.

2019 was een jaar met meerdere gezichten voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Een jaar waarin meer ruimte is gekomen voor jongeren(festivals), de urban scene en vernieuwing in de Cultuurstad van het Zuiden. Een jaar waarin het grootste sportevenement dat dit jaar plaatsvond in Nederland op onze Parade was. En een jaar waarin we meedongen naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Tegelijkertijd was het ook een jaar waarin we als stad minder best in het nieuws kwamen. Waarbij er bijna meer ME’ers dan Pieten waren bij de intocht van Sinterklaas en er racisme werd geuit vanaf de tribunes van FC Den Bosch. Totaal niet acceptabel en iets dat we als stad in 2020 niet moeten willen.

In 2020 staan we dan ook voor uitdagingen. Want de afgelopen decennia zijn er muren gebouwd. Muren tussen mensen met en zonder zekerheid. Tussen mensen met wortels in Nederland en wortels elders. En tussen mensen met macht en zonder macht. Het is tijd om deze muren te gaan slopen, door het bieden van gelijke kansen voor iedereen. Daar strijdt D66 ook komend jaar weer voor!

Kijk het volledige interview met René en SP-fractievoorzitster Cecile Visscher hier terug.