Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 8 januari 2020

Thema-avond: Democratie van Nu

‘Als het om onze democratie gaat, mogen we nooit achteroverleunen’, zei Rob Jetten vorig jaar. Maar wat kunnen we in ‘s-Hertogenbosch voor onze democratie doen?

Op donderdag 23 januari organiseert D66 een avond over de democratie van nu in onze gemeente. Wat is er in het verleden allemaal gebeurd? En hoe kunnen we de democratie voor de toekomst versterken?

Met twee gasten gaan we hierover het gesprek aan. Zo neemt Bosch’ historicus Frans van Gaal ons mee in de geschiedenis van bestuurlijke vernieuwing in ‘s-Hertogenbosch en de lessen die daaruit te trekken zijn voor de toekomst.

Tweede Kamerlid Joost Sneller gaat vervolgens in op de voorstellen uit de partijvisie ‘Democratie van Nu’. Samen met Joost kijken we hoe de Bossche democratie daadwerkelijk versterkt kan worden en welke voorstellen een plek verdienen in het ‘Bosch’ Model van Burgerparticipatie’.

Uiteraard sluiten we af met een brede discussie waarin we benieuwd zijn naar jouw mening. Hoe denk jij dat we onze democratie kunnen verstevigen? En wat kunnen we daar nu aan doen? We horen het graag.

Dit keer zitten we in de Knillispoort (Korte Waterstraat 15 in de binnenstad) en beginnen we om 19.30 uur. Je bent vanaf 19.15 uur welkom voor de inloop.

Zien we jou ook? Leuk als je je op ‘Aanwezig’ zet bij het Facebook-event.