Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 16 januari 2020

Extra bomen in ‘s-Hertogenbosch

De komende weken plant de gemeente ‘s-Hertogenbosch 200 nieuwe bomen. Daarmee maken we onze gemeente meer klimaatbestendig.

Het klimaat verandert. Ook in ’s-Hertogenbosch bereiden we ons voor op de veranderingen die dit voor onze leefomgeving tot gevolg heeft. Vergroening is één van de maatregelen die we nemen om onze gemeente meer klimaatbestendig te maken.

Wethouder Mike van der Geld: “We verwachten zwaardere regenbuien en vaker extreem warm weer. Groen is een goede maatregel om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Bovendien zorgt het voor een prettiger leefomgeving en meer biodiversiteit. Daarom planten we extra bomen. Allemaal om naar ons doel klimaatbestendig in 2050 toe te werken.”

De 200 nieuwe bomen komen langs de Maastrichtseweg, Vlijmenseweg, Onderwijsboulevard, Zandzuigerstraat, Orthenseweg, Bruistensingel, Empelseweg en Treurenburg. Het gaat om zogenaamde laanbomen. Dat zijn bomen die geschikt zijn om te plaatsen langs wegen en straten vanwege hun grootte.

De komende jaren komen er nog meer groene projecten, zoals het aanplanten van tiny forests. Na de zomer behandelt de gemeenteraad het plan en de acties die leiden tot (verdere) vergroening in ‘s-Hertogenbosch. Andere groene maatregelen, zoals de groene delta (natuur rond de stad), lopen gewoon door.