Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 7 februari 2020

Nieuwe evenementenlocaties

‘s-Hertogenbosch bruist het komende jaar weer met bekende én nieuwe evenementen. Natuurlijk in de binnenstad, maar zeker ook daarbuiten. Nieuwe plekken voor evenementen zijn het Engelermeer, het Sportiom en het Zuiderpark.

Wethouder Mike van der Geld presenteerde gisteren de nieuwe evenementenkalender. In 2020 staan er 300 evenementen op de kalender. Nieuwe en bestaande evenementen, op nieuwe en bestaande plekken. Zo blijven het Oktoberfest op de Parade en het Oranje Festival op de Tramkade, gaan Losjes en Paradijs van het Zuiden naar het Engelermeer, vindt festival Smèrrig plaats bij het Sportiom en zullen in het Zuiderpark vooral foodfestivals gehouden worden. De nieuwe evenementenlocaties zijn in theorie getoetst op geschiktheid. Nu wordt onderzocht of deze locaties ook in de praktijk geschikt zijn. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de bereikbaarheid, de invloed op de natuur en of de plekken geschikt zijn voor jongeren.

Raadslid Daan Peters is verheugd: “Dankzij deze mooie ontwikkelingen komt er meer ademruimte in de Bossche evenementenkalender. De winst is tweeledig: we onderzoeken zo of prachtige locaties als het Zuiderpark zich lenen voor meer levendigheid en inzetbaar zijn voor een keur aan activiteiten. Daarbij neemt (gedeeltelijk) de druk af van populaire bestaande locaties als de Parade en Tramkade. Zowel bezoekers als organisaties van evenementen krijgen meer ruimte, terwijl voor omwonenden van de populairste locaties meer rust in hun leefomgeving wordt gecreëerd.”