Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 15 februari 2020

Ruimere openingstijden horeca

De openingstijden voor nachtzaken in de Bossche binnenstad zijn verruimd, evenals de openingstijden voor de horeca tijdens speciale gelegenheden. D66 is blij met deze verruiming en kijkt uit naar een experiment met vrije openingstijden.

De gemeenteraad is unaniem voorstander van het voorstel om de openingstijden voor nachtzaken te vervroegen van 17.00 naar 15.00 uur. ‘s-Hertogenbosch kent vijf nachtzaken en deze mogen doordeweeks open zijn tot 04.00 uur en in het weekend tot 05.00 uur. Daarnaast is besloten om op Tweede Paasdag, Kerstavond en de zaterdag voor de carnaval de sluitingstijden te verruimen van 02.00 naar 03.00 uur. De verruiming van deze tijden komt er op verzoek van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Fractievoorzitter René van den Kerkhof over de verruimde openingstijden voor de horeca: “D66 is al lange tijd voorstander van een verruiming van de openingstijden in de horeca. We zien dat de tijden waarop jongeren uitgaan verschuiven. Het is goed dat het beleid van de gemeente daar ook op anticipeert. Ook kan dit beleid zorgen voor spreiding van het uitgaanspubliek, wat overlast tegengaat. Daarom zijn we blij met deze stapjes. Voor nu wachten we de horecavisie af, die volgende maand komt. Ook kijken we uit naar een experiment met vrije sluitingstijden, naar het voorbeeld van het ‘Verlaatje‘ in Eindhoven.”