Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 24 maart 2020

Samen komen we deze crisis door

Het coronavirus houdt ook de gemeente ‘s-Hertogenbosch al weken in haar greep. Lees hieronder de boodschap van fractievoorzitter René van den Kerkhof en afdelingsvoorzitter Tim Diemel.

Bericht van de fractie
Het zijn ongekende tijden voor ‘s-Hertogenbosch en ik hoop dat dit bericht je in goede gezondheid bereikt. Het coronavirus heeft ons in zijn greep en het openbare leven is tot stilstand gekomen. Straten zijn leeg, scholen zijn dicht, alle eet- en drinkgelegenheden en veel winkels zijn gesloten. Ook alle evenementen in de Cultuurstad van het Zuiden zijn tot 1 juni afgelast. Niemand weet met zekerheid te zeggen hoe lang deze situatie nog aanhoudt.

Maar terwijl het openbare leven stilstaat, schieten we elkaar te hulp. ‘s-Hertogenbosch laat zich van haar barmhartige kant zien. Overal op sociale media zie ik initiatieven van betrokken inwoners en ondernemers voorbijkomen, wij zorgen voor elkaar!

Terecht klonk vorige week applaus in onze stad en dorpen. Applaus voor al die helden in de zorg, die dag en nacht klaarstaan voor onze gezondheid. Het was een bijzonder ontroerend moment en een geweldige steunbetuiging aan onze verpleegkundigen en dokters. Maar laten we ook alle vakkenvullers, politieagenten, brandweermannen en eigenlijk iedereen die nu de samenleving draaiende houdt, niet vergeten. Door hun inzet en de bereidheid van ons allemaal om ons aan de regels te houden, kunnen wij dit doorstaan.

De Brabantse veiligheidsregio’s hebben de afgelopen weken al de nodige maatregelen genomen en de maatregelen zijn inmiddels in lijn met de landelijke maatregelen van de rijksoverheid. Als fractie volgen wij de maatregelen en ontwikkelingen uiteraard op de voet. Deze crisissituatie vraagt echter om een mate van politieke bescheidenheid, eensgezindheid en onverstoorbaar vertrouwen in de wetenschap. Het is nu alle hens aan dek voor de crisisorganisatie!

De maatregelen zorgen er hopelijk voor dat de schade, die aanzienlijk zal zijn, zo beperkt mogelijk blijft. Wij wonen in een geweldig mooie gemeente en in een bijzonder goed georganiseerd land. Wij kunnen deze crisis samen het hoofd bieden. En dat zullen we doen, wat er ook nodig is. Daar kun je van op aan!

Pas goed op jezelf en elkaar.
René van den Kerkhof
Fractievoorzitter

Bericht van het bestuur
Ook als bestuur van de afdeling voelen wij de behoefte om in deze tijd jullie als D66’ers een hart onder de riem te steken. Trots zijn we hoe snel iedereen zijn geplande evenementen wist af te zeggen. Hoe er creatieve oplossingen werden gezocht om toch nog overleggen door te laten gaan. Wij willen iedereen oproepen zich aan de regels te houden en solidair met elkaar te zijn, elkaar te helpen en elkaar te ondersteunen waar dat kan. Samen maken we onze gemeenschap. Samen komen we uit deze crisis.

Vanzelfsprekend zijn er geen activiteiten tot 1 juni. Het politiek café over de energietransitie op vrijdag 3 april gaat dus niet door. Zodra de ontwikkelingen het toelaten, plannen we hiervoor een nieuwe datum in.

Namens het bestuur van D66 ‘s-Hertogenbosch,
Tim Diemel
Voorzitter