Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 mei 2020

Update Zuid-Willemspark

Het kanaal wordt een park: het Zuid-Willemspark, een park dat de binnenstad met het buitengebied verbindt, van het Máximakanaal tot aan de Maas. Ondanks de coronacrisis gaat het werk in het Zuid-Willemspark door. Tijd voor een update!

In het Zuid-Willemspark worden op dit moment een drietal projecten opgepakt. Deze worden hieronder toegelicht.

Kanaalboulevard
De werkzaamheden zijn nog volop bezig in de Kanaalboulevard, het deel tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat. Het wandelpad en het nieuwe Zuid-Willemspark-bankje zijn al gerealiseerd aan de waterkant, maar er komt nog meer. Binnenkort wordt ook gestart met de bouw van het vlonderpad. Dit pad is voor iedereen toegankelijk, ook met een buggy of een rolstoel.

Tribune en steiger Kruithuis
Deze zomer worden de tribune en de steiger bij het Kruithuis aangelegd. Nieuwe plekken in het Zuid-Willemspark waar je van het zonnetje kunt genieten. De tribune is ontworpen met het gehandicaptenplatform, zodat de tribune zo toegankelijk mogelijk is voor iedereen. De tribune kan dienen als verzamelpunt of ontmoetingsplek en hopelijk kunnen er in de toekomst ook optredens plaatsvinden. De steiger wordt, behalve een opstapplaats voor bootjes, ook een fijne plek om aan het water te zitten.

Sluis 0
Sluis 0 is aan het einde van haar levensduur gekomen. De vervanging van de sluis wordt gecombineerd met het aanpakken van de plek eromheen. Een plek aan het water die aangenaam en groen is. Op dit moment wordt aan het voorlopig ontwerp gewerkt, waarbij mede gebruikgemaakt wordt van de opgehaalde input uit de inloopbijeenkomst. Een nieuwe inloopbijeenkomst volgt als het beplantingsplan gereed is.

Fractievoorzitter René van den Kerkhof: “Het Zuid-Willemspark oogt nog rustig, maar de vaart en reuring komen er toch echt in, met forse investeringen in tribunes, steigers, Sluis 0, Kanaalboulevard, Kruithuis, Bossche Kraan en Bossche Stadsdelta. Zo wordt het Zuid-Willemspark echt een groene en bruisende long in onze (binnen)stad.”

Tips 

  • Bekijk de persoonlijke videoboodschap van onze wethouder Mike van der Geld over het laatste nieuws vanuit het Zuid-Willemspark.
  • Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief Zuid-Willemspark.