Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 7 juli 2020

Geen zwartepiet meer in Den Bosch

Met ingang van 2021 maakt zwartepiet geen deel meer uit van het sinterklaasfeest in ’s-Hertogenbosch. En wellicht zien we dit jaar alleen nog maar andere dan donker geschminkte pieten.

Burgemeester Mikkers wil eerst het inhoudelijke gesprek aangaan met de betrokken partijen en geeft aan dat het tijd kost om te wennen aan de verandering van een traditie, die van generatie op generatie komt.

Fractievoorzitter René van den Kerkhof: “We zijn blij dat ook bij de intochten in ‘s-Hertogenbosch vanaf 2021 wordt overgestapt naar de schoorsteenpiet. Het betekent dat we na jarenlange discussie beginnen in te zien dat ook tradities kunnen meegaan met de tijd, waardoor het weer een gedeelde traditie kan worden, zoals tradities horen te zijn: een feest voor iedereen. Wel roepen we het Sinterklaascomité, de organisaties in de kinderopvang en het primair onderwijs op om ‘de pleister er in één keer af te trekken’ en al bij de intochten in 2020 te kiezen voor schoorsteenpieten.”