Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 12 april 2021

World Skate Center verhuist naar Kaaihallen

Het World Skate Center (WSC) verhuist eind 2021 naar de Kaaihallen. De afgelopen acht jaar hebben de skaters in de oude IJzergieterij bewezen een sterke organisatie te zijn met meerwaarde voor de stad, regio én land. De gemeenteraad heeft afgelopen raadsvergadering een kredietstelling toegezegd van in totaal € 850.000. Dat is genoeg om de Kaaihallen om te toveren tot een toonaangevende skatehal die grotendeels herbruikbaar is voor een eventuele verhuizing in 2025. Daarmee wordt er alweer een mooi stukje Tramkade gecreëerd waar cultuur, sport en gezelligheid samenkomen.

D66 is blij voor het WSC dat ze voor de komende vier jaar een mooie en passende locatie hebben. Nu gaat er 365 dagen per jaar iets te doen zijn op de Tramkade in een mooie en splinternieuw gebouwde hal. Daan Peters: “Petje af voor de bouwers. De kredietstelling geeft een boost aan de sport én de cultuur en laat zien dat we als stad de skate en urban scene serieus nemen. Wel is het voor ons van belang dat na 2025 een definitieve locatie wordt gevonden zodat er zekerheid geboden wordt.”

Het liefst zien we ook zo snel als mogelijk weer evenementen terugkeren op de Tramkade. Gelukkig is het college van B en W in goed gesprek met de organisatoren van alle festivals die de afgelopen jaren op de Tramkade en in de Kaaihallen hebben plaatsgevonden. Hierbij hopen we op een mooie symbiose van de verschillende organisaties en het WSC.

De meerwaarde van het WSC voor de stad is met deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo duidelijk, met trainingen van de Nederlandse en Duitse skateploegen. Ook is D66 blij met de geboden ruimte voor de urban scene en de Makersstraat. Ten slotte kijken we ook uit naar de ontwikkeling van de Kaaihallen ná 2025 en zetten we ons in voor een voortzetting van de mix van cultuur, werken, wonen en gezelligheid op de Tramkade.