Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 april 2021

Heel Den Bosch wipt tegels!

Van 30 maart tot 30 september vindt in Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Ook onze gemeente doet mee. Inwoners kunnen tegels uit de eigen tuin of oprit halen en vervangen door groen. En meer groen zorgt voor een betere biodiversiteit, houdt water vast en zorgt voor koelte in de zomer. Een mooi initiatief dus wat onze fractie betreft!

‘s-Hertogenbosch is een groene gemeente en daar zijn we trots op. Maar er is méér nodig. Zo hebben we te maken met klimaatverandering en moeten we ons voorbereiden op extremer weer. Daarom wordt er actie ondernomen om onze gemeente gezonder en klimaatbestendiger te maken, met meer groen, met opvangmogelijkheden voor water én met meer biodiversiteit. Het NK Tegelwippen is in dat opzicht een mooie toevoeging op de acties die al ondernomen worden.

Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Tegels eruit en groen erin! Het zou natuurlijk mooi zijn de eerste prijs van dit NK te winnen. Want dan zijn onze inwoners erg fanatiek geweest, en zijn er per inwoner de meeste tegels uit de tuin gewipt! Bovenal betekent dat ook dat er steeds meer groen komt in ‘s-Hertogenbosch. En dat is natuurlijk wat vooral nodig is, in deze tijd van klimaatverandering.”

Voor meer informatie over het tegelwippen en om je verwijderde tegels te registreren ga je naar de website van NK Tegelwippen of kijk op de website van Den Bosch.