Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 mei 2021

Debat: Tijd voor een Burgerberaad

We pleitten eerder al voor het versterken van onze lokale democratie, onder meer door het invoeren van een burgerberaad . Een burgerberaad is een willekeurig geselecteerde groep inwoners die het mandaat krijgt om zwaarwegende aanbevelingen te doen aan de gemeenteraad.

Op 16 juni neemt de gemeenteraad een besluit over een experiment met het burgerberaad. Daaraan vooraf organiseert RUW op dinsdag 1 juni de avond ‘Tijd voor een burgerberaad’. Tijdens deze avond nemen experts je mee in de ins en outs van het burgerberaad. Daarnaast gaat onze eigen fractievoorzitter René van den Kerkhof in debat met VVD-fractievoorzitter Ralph Geers over het experimenteren met het burgerberaad in ‘s-Hertogenbosch.

De avond begint om 19.30 en is live te volgen via een livestream. Voor meer info en de livestream verwijzen we je naar de website van RUW: https://www.ruwdenbosch.nl/event/enr3grb2g.