Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 5 juni 2021

Onze culturele sector mag weer meer open

Vandaag is het zover! Theaters, musea en bioscopen gaan weer open. Ook cafés en restaurants mogen binnen weer een beperkt aantal gasten ontvangen en de sluitingstijd van de horeca is verlaat naar 22.00 uur.

Stap voor stap kan er steeds meer. Vandaag is de derde stap van het openingsplan ingegaan. Dat betekent dat, onder voorwaarden, bijna alles open is, waaronder restaurants, bioscopen en musea. Maar ook locaties voor kunst- en cultuurbeoefening en bibliotheken zijn weer open en sporten in groepen is ook weer toegestaan.

Wethouder Duurzaamheid, Leefomgeving en Cultuur Mike van der Geld: “Na maanden van strenge coronamaatregelen mogen we weer. Goed nieuws dus, ook voor onze culturele sector. Eindelijk weer naar het theater, een museum of naar de bioscoop. Of iets anders. In onze Cultuurstad van het Zuiden hebben makers, bestuurders, organisaties en bezoekers er enorm veel zin in! En ik ook!”

Meer informatie over alle versoepelingen vind je hier.