Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 28 september 2021

Op naar een bruisende Sluiswachterskade

Het oud sluiswachtershuis bevindt zich in een omgeving met veel kansen: de Sluiswachterskade. In dit gebied ontwikkelt het Zuid-Willemspark zich. Het wordt een groene en bruisende plek, waar ontmoeting en recreatie centraal staan. Iedereen die geïnteresseerd is en een concreet voorstel met een bedrijfsplan heeft, kan zich inschrijven.

De Sluiswachterskade ligt vlakbij en onder de Lambooijbrug, aan de zijde van de Van Veldekekade. Per 17 september kunnen initiatiefnemers met creatieve ideeën zich melden bij de gemeente.

Wethouder Mike van der Geld: “We zijn op zoek naar initiatiefnemers die deze locatie kunnen laten bruisen. Passend voor de buurt en voor het Zuid-Willemspark. Zodat het een plek wordt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Initiatieven die een relatie leggen met het water hebben onze voorkeur. Het sluiswachtershuisje willen we graag intact laten, maar verder mogen initiatiefnemers hun fantasie de vrije loop laten.”

Bekijk voor meer informatie het filmpje dat Dtv Nieuws opnam met Mike of de website www.denbosch.nl/nl/projecten/zuid-willemspark/sluiswachterskade.