Steun ons en help Nederland vooruit

Ik ben Bilal Kaya en ik woon al heel mijn leven in ‘s-Hertogenbosch. In mijn dagelijks leven geef ik les op een MBO. Ik heb een grote passie voor jongeren en ga samen met ze aan de slag om het beste uit hen te halen. Mijn grote hobby is reizen. Ik vind het geweldig om door mij onbekende steden te dwalen en zo nieuwe landen te leren kennen. Ik probeer ieder jaar vier nieuwe landen te bezoeken.

De belangrijkste reden waarom ik lid ben geworden van D66 is dat D66 vertrouwt op de eigen kracht van mensen. Kijken naar de potenties van mensen en staar niet blind op wat ze niet kunnen. D66 vindt dat mensen creatief, innovatief en gedreven zijn. Deze positieve instelling van D66 spreekt mij zeer aan. Daarnaast vind ik de vrijheid en gelijkheid van ieder mens, ongeacht opvattingen, geloof, seksuele geaardheid of herkomst een fundamentele waard voor onze samenleving. D66 staat open voor iedereen en is er voor iedereen.

Ik ben raadslid voor de commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen en ik ben portefeuillehouder onderwijs, sport, diversiteit en jeugd. De komende jaren ga ik met deze thema’s aan de slag. Eén van de grootste uitdaging is om studenten van het MBO, HBO en eventueel de universiteit te binden aan onze stad. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we een goed aanbod van sport, cultuur, groen en betaalbare woningen nodig. Hier ga ik mij voor inzetten.

 

Nevenfuncties:
– Werkzaam bij Helicon MBO

Meer van Bilal Kaya
We moeten van 's-Hertogenbosch een nóg leukere stad te maken om te wonen, te werken en te recreëren.
- Bilal Kaya