Steun ons en help Nederland vooruit

Ik ben Daan Peters en ik woon al sinds mijn geboorte in ’s-Hertogenbosch (met uitzondering van een jaar in Tilburg, tijdens mijn studie). D66 is in mijn ogen dé Nederlandse politieke partij die het meest vrij van dogma’s handelt. Als er nieuwe informatie vrijkomt, passen we onze standpunten daarop aan. Hoewel dit soms afgedaan wordt als ‘draaien’ vind ik het juist een kernwaarde om samen tot de beste oplossingen te komen. Samenwerken en daarbij de ander wat gunnen is essentieel om vooruitgang te stimuleren. 

Daarnaast vind ik transparantie, zeker bij de overheid, een belangrijk goed. Mensen moeten hun bestuur kunnen vertrouwen en de belangrijkste stap in dat vertrouwen is openheid van zaken. D66 pleit hier sterk voor, en daar draag ik graag aan bij.

Ik ben de Bossche politiek ingegaan omdat ik zie dat er de laatste jaren langzaam aan een verschuiving plaatsvind in de stad en ik daaraan bij wil dragen. Er is meer ruimte en interesse voor jongeren, studenten en jongvolwassenen waardoor deze groep minder uitwijkt naar andere (studenten)steden. Plekken als de Tramkade, de Onderwijsboulevard en ook het toekomstige Zuid-Willemspark zorgen voor een frisse wind door onze historische binnenstad. Door meer aandacht te geven aan (hoger) onderwijs, evenementen en huisvesting willen we ervoor zorgen dat we een toekomst tegemoet gaan waarin iedereen zich Bosschenaar wil blijven noemen, ongeacht leeftijd of afkomst.

Portefeuilles:

– Cultuur
– Cultuurhistorie
– Citymarketing
– Evenementen
– Toerisme

Nevenfuncties:

– Algemeen medewerker bij DELA Maaslanden.
– Voorzitter van Muziektheater Spetter.

Meer van Daan Peters
Agenda