Steun ons en help Nederland vooruit

Vanaf 1995 woon ik in ’s-Hertogenbosch en deze stad ‘past’ mij al twintig jaar, een prima uitvalsbasis voor werk, studie en gezin. In mijn vrije tijd verken ik de stad graag wandelend of fietsend en stuit zo op leuke festivals, hartverwarmende buurtinitiatieven, verstilde hofjes en verrassende natuurgebieden. Allemaal zaken waar ik dag in dag uit van kan genieten.

Ik wil leven in een open samenleving, waarin iedereen verantwoordelijkheid wil en kan nemen voor zichzelf en vooral ook voor zijn of haar omgeving. D66 past daarbij, investeringen in onderwijs en in duurzame economische ontwikkelingen moeten voor iedereen de beste kansen bieden om deel te nemen aan een dergelijke samenleving.

In mijn periode als raadslid wil ik me inzetten voor een goede informatievoorziening van de gemeente aan inwoners, ondernemers en organisaties. Ik wil eraan bijdragen dat al deze partijen elkaar goed kunnen vinden bij het ontwikkelen van maatschappelijke, economische- en onderwijsinitiatieven. Zodat initiatieven ook leiden tot resultaten: meer banen, stageplekken en bedrijvigheid.

Als maatschappelijk betrokken Bosschenaar wil ik een actieve rol spelen in het vergroten van het begrip over het gevoerde gemeentebeleid. Door de omvangrijke taakverschuiving van rijksoverheidstaken naar de gemeente krijgt de lokale overheid een nog grotere invloed op het dagelijks leven dan nu al het geval is. Transparantie van ingewikkelde besluitvorming en goede communicatie hierover zijn essentieel om het vertrouwen in de lokale politiek te versterken.

 

Nevenfuncties:
– Juridisch adviseur arbeidsrecht
– Voorzitter lokale ombudscommissie gemeente Ede
– Lid Kamer rechtspositionele zaken gemeente Vlaardingen
– Oprichter en bestuurslid Het Bossche Rok

Meer van Inge Visschedijk
Transparantie en goede communicatie zijn essentieel om het vertrouwen in de lokale politiek te vergroten.
- Inge Visschedijk