Steun ons en help Nederland vooruit

René van den Kerkhof

Raadslid

31 jaar

Boschveld

Sinds 2004 woon ik in ’s-Hertogenbosch. In mijn studententijd heb ik in verschillende wijken in de stad gewoond: het Veemarktkwartier, Orthen en de Kruiskamp. Inmiddels ben ik woonachtig in het bruisende Boschveld. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit om de omgeving verder te ontdekken, vrienden te ontmoeten, festivals te bezoeken, te sporten of om een verre reis te maken.

Ik ben lid van D66 omdat D66 dé sociaalliberale partij van Nederland is. Voor D66 gaan vrijheid en onderlinge verbondenheid hand in hand samen. D66 vertrouwt daarbij op de eigen kracht van mensen en streeft naar een duurzame en harmonieuze samenleving. Voor mij zijn dit belangrijke richtingwijzers voor een samenleving waarin individuen elkaar respecteren en met elkaar samenwerken. Door meer ruimte te geven aan allerlei initiatieven, kunnen samenleving én individu beide tot volle bloei komen.

Sinds 1 januari 2015 ben ik raadslid in ’s-Hertogenbosch en ik hou mij bezig met onderwerpen op het gebied van stedelijke transformatie, mobiliteit en andere ruimtelijke ontwikkelingen. Naast de grote projecten zoals een kenniscentrum in het Paleiskwartier en het nieuwe theater zijn het juist de kleinschalige projecten waar ik me de komende jaren voor inzet. Initiatieven vanuit bewoners, bedrijven en verenigingen moeten zoveel mogelijk ruimte en ondersteuning krijgen. Denk hierbij aan het bouwen onder particulier opdrachtgeverschap, eigen energieopwekking en stadstuinen. Daarnaast wil ik werk maken van een groen bovendek van parkeergarage Wolvenhoek, reuring rondom de Hofvijver in het Paleiskwartier en een bruisend stadstracé van de Zuid-Willemsvaart.

Heeft u ideeën of loopt u ergens tegenaan? Schroom niet en stuur me een email.

 

Nevenfuncties:

– Adviseur Ruimtelijke Ontwikkelingen

Meer van René van den Kerkhof