Steun ons en help Nederland vooruit

Sinds 2004 woon ik in ’s-Hertogenbosch. In mijn studententijd heb ik in verschillende wijken in de stad gewoond: het Veemarktkwartier, Orthen en de Kruiskamp. Inmiddels ben ik woonachtig in het bruisende Boschveld. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit om de omgeving verder te ontdekken, vrienden te ontmoeten, festivals te bezoeken, te sporten of om een verre reis te maken.

Ik ben lid van D66 omdat D66 de sociaalliberale én groenste partij van Nederland is. Positief en realistisch. D66 vertrouwt op de eigen kracht van mensen en streeft naar een duurzame en harmonieuze samenleving. Voor mij zijn dit belangrijke richtingwijzers voor een samenleving waarin individuen elkaar respecteren en met elkaar samenwerken.

Sinds 1 januari 2015 ben ik raadslid in ’s-Hertogenbosch en ik hou mij bezig met onderwerpen op het gebied van stedelijke transformatie, mobiliteit, wonen, openbare ruimte en andere ruimtelijke ontwikkelingen. Naast de grote projecten zoals het groenste transferium aan de Deutersestraat zijn het juist de kleinschalige projecten waar ik me voor inzet. Initiatieven vanuit bewoners, bedrijven en verenigingen moeten alle ruimte en ondersteuning krijgen vanuit de gemeente. Denk hierbij aan het bouwen onder particulier opdrachtgeverschap, schone energieopwekking en groene daken. Daarnaast maak ik werk van een bruisend stadstracé van het Zuid-Willemspark, een autovrije & groene Onderwijsboulevard en schone & slimme bevoorrading van de binnenstad.

Heeft u ideeën of loopt u ergens tegenaan? Schroom niet en stuur me een email.

Nevenfuncties:

– Adviseur Ruimtelijke Ontwikkelingen bij de Gemeente Waalre

Meer van René van den Kerkhof