Steun ons en help Nederland vooruit

Steven Hommersom

Commissielid Omgeving

59 jaar

Engelen

Ik ben Steven Hommersom, geboren en getogen in Uden, gestudeerd in Eindhoven en na een intermezzo van vijf jaar Rotterdam, alweer 25 jaar woonachtig in Engelen. Een echte Brabander dus. Maar dan wel een met een Europees hart.

In het dagelijks leven ben ik stedenbouwkundige. Na jarenlange ervaring bij 2 gemeentes en 3 stedenbouwkundig adviesbureaus ben ik tegenwoordig docent op Avans Hogeschool, opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling, en lid van de kenniskring Biobased Bouwen. Maar bovenal ben ik lid van D66.

Nog altijd vormt D66 voor mij het ‘redelijk alternatief’. Sociaal en liberaal, ambitieus en realistisch, vrijzinnig maar met oog voor de maatschappij.

In mijn rol als lid van de commissie omgeving zet ik mij in voor een duurzame woon- en leefomgeving. Zowel ecologisch duurzaam, als economisch en sociaal. We staan op dat gebied voor belangrijke keuzes. De verstedelijkingsdruk op de gemeente ‘s-Hertogenbosch neemt de komende jaren alleen maar toe. Meer verkeer, meer woningen, meer bedrijven, maar ook meer vraag naar duurzame energie.

Hoe kunnen we de gebruikswaarde van onze mooie gemeente verhogen, met oog voor de belevingswaarde en gericht op het verhogen van de toekomst waarde? Daarvoor gaan we met elkaar een mooi en vooral participatief proces aan; we gaan met elkaar een nieuwe Omgevingsvisie maken. Kan ik op u rekenen? Doet u mee? Stuur me dan een mail.

Portefeuilles:

– Ruimtelijke Ontwikkeling
– Stedelijke Transformatie
– Wonen
– Grondzaken

Meer van Steven Hommersom
Agenda